Bezoek Rijksmuseum 4 maart 2015

RijksMuseum

Op woensdag 4 maart om kwart over 10 zijn groep 8&7 van andere scholen en onze eigen school natuurlijk in de bus naar het Rijksmuseum gereden. Het duurde ongeveer 2 uur om van Fryslân naar Amsterdam te rijden.

In de bus was het heel gezellig, iedereen deelde snoepjes uit en luisterde muziek. Toen we bij het museum aankwamen gingen we eerst nog een groepsfoto maken bij hele grote letters Amsterdam.

Toen we naar binnen gingen, stonden we in een hele grote hal waar we moesten verzamelen. Toen moesten we alle jassen in de tassen doen en daarna in een kooi. Daarna gingen we ons in groepjes verdelen. Ik zat bij Juf Judith, Tessa, Iris, Maud, Marten, Hidde, Sophie en Sybren. Onze gids heette Roeland.

We zagen allemaal schilderijen, natuurlijk ook de Nachtwacht, standbeelden, wapens en hele grote boten van Michiel De Ruyter. Tenslotte mochten we in de souvenirwinkel wat dingetjes kopen voor € 7.50

Jense en ik hadden schrijfveren gekocht.  Jense had rood paars en ik had licht blauw. Daarna gingen we weer naar de bus. We zaten allemaal weer op dezelfde plaats. Symen lag te slapen met muziek in en ik zat er naast muziek te luisteren. Tessa en Pasquale zaten lekker met de stoel naar achteren. Daarvoor zaten Nienke en Iris ook lekker met de stoel naar achteren. Jense zat achter mij en Symen ook lekker te slapen. Ik heb ook een selfie gemaakt met Symen toen hij lag te slapen 🙂

Groeten Rhys

  • © stichting radius