Allemaal leuke activiteiten en foto’s

Afgelopen periode zijn er verschillende activiteiten geweest, zo hebben de leerlingen van groep 5-8 de Week van de Pauze hap gehad. Ze kregen verschillende soorten gezonde pauzehappen om te proeven. Zoals tomaat met mozzarella, appel, komkommer met Yoghurt en peterselie, kiwi, banaan. Op de laatste dag mochten de leerlingen zelf hun eigen gezonde fruitvariatie mee naar school nemen en erbij vertellen  wat het was. Omdat er nog best wat fruit over was kregen ook andere leerlingen van de school hier iets van. Toen er nog veel appels over waren heeft juf Elly met de leerlingen van groep 1-2 appelmoes gemaakt en dit hebben ze lekker opgegeten.

14492466_1238126839584369_3940961595932781581_n        DSCN6682

Ook heeft groep 1-2 met juf Elly maandagmiddag 3 oktober een herfstwandeling door het dorp gemaakt.
Ze namen kikker mee die centraal staat tijdens ons Internationaliseringsproject. Alle leerlingen hadden een plastictas mee en daarin werden kastanjes en bladeren verzameld.

DSCN6662

Alle leerlingen zijn afgelopen periode met de crealessen bezig geweest om een raket te maken. Aan juf Judith de eer om deze raketten de lucht in te schieten doormiddel van water en een fietspomp. De raketten gingen op 1 na (te grote opening voor de kurk) allemaal de lucht in.

DSCN6622

Woensdagmorgen 5 oktober stond in het teken van de opening van de Kinderboekenweek. Doormiddel van een kleine voorstelling tussen twee jeugdige dames (juf Klaasje en juf Janny) en pake (juf Ellis) en beppe (juf Miriam) werd de leerlingen uitleg gegeven over hoe dingen nu gaan en hoe deze dingen vroeger gingen. De hele week zal nog in het teken staan van de Kinderboekenweek.

DSCN6707

Woensdag 5 oktober gingen de leerlingen van groep 5-6 naar Leeuwarden voor de eerste les Schoolschaaten. De kinderen werden verdeeld in groepen. De leerlingen van groep 5 mochten naar de ijshockeyhal en de leerlingen van groep 6 gingen naar de 400 meter baan. Daar werden de leerlingen in subgroepen gedeeld op hun eigen niveau. Aankomende weken zullen er nog 4 schaatslessen volgen. De laatste les staat in het teken van de 11 stedentocht.

DSCN6734

Nieuwsgierig naar nog meer foto’s???? Neem snel een kijkje in ons fotoalbum!!!

 

  • © stichting radius